Blogs 1-10 van totaal 99 weergegeven.

Regenblog

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Vanmorgen zijn we met z'n allen op het plein het nieuwe schooljaar begonnen!  We hebben er veel zin in, het wordt weer een mooi jaar.   

rapportgesprekken

rapportgesprekken

Maandag 25 en donderdag 28 juni staan de rapportgesprekken voor groep 1 t/m 7 gepland. U kunt u voortaan inschrijven via onze basisschool app, onder het kopje "schoolgesprek". U logt dan in met de voornaam van uw zoon/dochter en met wachtwoord uw eigen postcode. Wanneer u meerdere kinderen hebt, hoeft u maar met 1 kind in te loggen. U doorloopt de stappen in de app. Mocht de app niet werken, dan kunt u inloggen via de volgende link: https://inschrijven.schoolgesprek.nl/?s=799 Als u zelf niet inschrijft, deelt de leerkracht het gesprek in. Voor vragen kunt u terecht bij René  

buitengym

buitengym

Vandaag heeft groep 7-8 een alternatieve gymles gehad. Heerlijke verfrissende waterspelen! Genieten met dit mooie weer!

afsluiting thema "landen"

afsluiting thema "landen"

Donderdag 29 maart was het einde van het thema "landen". Dit thema werd afgesloten met een inloopavond en een foodmatket. Deze avond was erg gezellig. Ouders konden genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast kon iedereen bekijken waar we de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

foodmarket

foodmarket

Op donderdag 29 maart om 17.30 begint de foodmarket als afsluiting van het thema landen. Het is de bedoeling dat elk gezin een klein hapje maakt voor ongeveer 10 personen. Denk aan een klein tapashapje in de vorm van een voor- hoofd of nagerecht In de kuil hangen lijsten waarop u in kunt vullen wat u gaat maken en bij welk land of werelddeel dit hoort.  Op de dag zelf komt het eten op tafels in de kuil te staan zodat we met z'n allen onder het genot van een hapje of een drankje het werk van de kinderen kunnen bewonderen. In de klassen zullen de kinderen hun werk presenteren en kunt u zien, lezen en ervaren wat de kinderen hebben geleerd over Nederland (gr 1,2,3), Australië (gr 4/5), Groot Brittanie (gr 6) en de Verenigde Staten (gr 7/8). Iedereen is welkom!

open dag 2018

open dag 2018

Op zaterdag 24 maart zetten wij van 10.30 - 12.00 de deuren open voor geïnteresseerde nieuwe ouders en hun peuters. Leerkrachten, kinderen en ouders van De Regenboog en van kinderdagverblijf Op de Hoek staan u graag te woord en laten zien wat onze school zo bijzonder maakt. Maar we bieden u ook graag de gelegenheid om te komen kijken tijdens lestijd. Op woensdag 28 maart van 9.00 - 10.30 zetten we de deuren voor u en uw peuter open om een gewone dag in onze basisschool te zien. We zien u graag!

ouderavond Fides

ouderavond Fides

Een hele nuttige informatie avond over Fides. Fides betekent 'vertrouwen'. Vertrouwen als kind, als jongere of als volwassene in jezelf. De Fides-methodiek wil via praktische en zichtbare manieren inzicht geven in jezelf en je omgeving. Het gaat erom dat je via sociale vaardigheden leert jezelf (bij) te sturen. Om dit zichtbaar te maken is de methodiek o.a. gebaseerd op het gebruik maken van alledaagse "symbolen". Middels deze avond willen we de ouders informeren over waar we met de kinderen mee bezig zijn op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling. Hoe zetten we het in? Wanneer zetten we het in? Wat kunt u er thuis mee? Allemaal vragen waar u op deze avond antwoord op krijgt.

Een heel gelukkig 2018

Een heel gelukkig 2018

Het team van OBS De Regenboog wenst iedereen een geweldig 2018! In 2018 gaan we door waar we goed in zijn, namelijk goed onderwijs!

schoolschaatsen

schoolschaatsen

Vandaag hebben de groepen 3 t/m 8 gebruik mogen maken van de schaatsbaan in het centrum van Son en Breugel. Wat was het geweldig. We hebben geraced, pirouettes gemaakt en genoten van een lekkere koek!

Programmeren

Programmeren

Vandaag hebben Thiam en Jelle samen met kleuters geprogrammeerd. Mooi om de samenwerking te zien tussen kleuters en kinderen van groep 8. 

[1-10][11-20][21-30][31-40][41-50][51-60][61-70][71-80][81-90][91-99] volgende